Kırıkkale’de DEAŞ operasyonu

Kırıkkale’de DEAŞ operasyonu

DEAŞ'a yönelik Kırıkkale ve 26 ilde eş zamanlı düzenlendi.

A+ A-

DEAŞ'a yönelik Kırıkkale ve 26 ilde eş zamanlı düzenlendi. Düzenlenen Kıskaç Operasyonu'nda 92 şüpheli yakalandı.

Kırıkkale'de gözaltına alınan 4 kişinin 2014-2016 yılları arasında Irak’ta DEAŞ terör örgütü içerisinde istihbaratçı/savaşçı olarak faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı.

KIRIKKALE'DE DEAŞ ÜYELERİ YAKALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde il terörle mücadele şube müdürlüklerince Aydın, Tekirdağ, Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kilis, Konya, Manisa, Mersin, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas ve Yalova'da operasyon düzenlendiği bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı. Yerlikaya açıklamasında "DEAŞ'a yönelik 26 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Kıskaç Operasyonu'nda 92 şüpheli şahıs yakalandı." ifadelerini kullanan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen kahraman polisleri tebrik etti. Bakan Yerlikaya, terör örgütlerine ve işbirlikçilerine nefes aldırmayacaklarını ifade ederek, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin azim ve kararlılıkla süreceğini kaydetti.


Bu haber toplam 1498 defa okunmuştur